jednoduchý obed

3 recepty na JEDNODUCHÝ OBED: Chutné rýchlovky pre všetkých

Hľadáte rýchle a jednoduché nápady na obed? Ak áno, máme pre vás 3 skvelé recepty na obed, ktoré vám pomôžu ušetriť čas a energiu. S našimi receptami na rýchly obed budete mať hotovo za pár minút a budete mať viac času na oddych a relaxáciu.

Recepty na jednoduchý obed

Neviete, čo pripraviť na obed, keď sa nechcete zdržiavať zdĺhavou a náročnou prípravou jedla? Máme pre vás tipy na jednoduchý obed, ktorý zvládnete pripraviť za niekoľko desiatok minút aj bez skúseností s varením. Pripravte si skvelé jedlo s našimi nápadmi na obed a vychutnajte si lahodnú chuť domáceho jedla. Vyskúšajte naše recepty na pečené kuracie prsia so zemiakmi a zeleninou, cestoviny s paradajkovou omáčkou a bazalkou alebo kuskusový šalát s kuracím mäsom a zeleninou.

Získajte tiež viac inšpirácie na rýchly obed bez mäsa alebo vyskúšajte našich 5 receptov na lacné jedlá.

Pečené kuracie prsia so zemiakmi a zeleninou

Prísady:

  • 4 kuracie prsia
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 cibuľa
  • 2 papriky 
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička mletej papriky
  • soľ a korenie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  2. Zemiaky umyte, olúpte a nakrájajte ich na menšie kúsky. Mrkva olúpte a nakrájajte na kolieska. 
  3. Olúpte cibuľu a nakrájajte ju na väčšie kúsky. Z papriky vyberte semienka a dužinu, a nakrájajte ju na menšie kúsky.
  4. V mise zmiešajte olivový olej, sušený tymián, mletú papriku, prelisovaný cesnak, soľ a korenie.
  5. Vezmite si veľký pekáč a položte naň nakrájané zemiaky, mrkvu, cibuľu a papriky. Tie následne potrite zmesou olivového oleja a korenia.
  6. Nakrájané kuracie prsia tiež pokvapkajte olejom a korením a vložte ich na zeleninu a zemiaky do pekáča.
  7. Pečte v rúre približne 40-45 minút, kým nebudú kuracie prsia zlatisto hnedé a prepečené a zelenina nebude mäkká.
recepty na obed - Pečené kuracie prsia so zemiakmi a zeleninou

Kuskusový šalát s kuracím mäsom a zeleninou

Prísady:

  • 250 g kuskusu
  • 2 stredne veľké kuracie prsia
  • 2 papriky
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • citrónová šťava
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra + koriander na ozdobu

soľ a korenie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov. Kuracie prsia umyte a osušte. Ďalej ich položte na papier na pečenie a posypte soľou a korením. Pečte 20 až 25 minút, alebo pokiaľ nie sú úplne prepečené. Potom nechajte kuracie prsia vychladnúť a nakrájajte ich na malé kocky.
  2. V hrnci priveďte do varu 300 ml vody. Potom ju odstavte z plameňa a pridajte do nej kuskus. Nechajte kuskus variť asi 5 minút. Potom kuskus prehrabte vidličkou a pridajte doň olivový olej, mletú rascu, mletý koriander, citrónovú šťavu a korenie. Zmes premiešajte a nechajte vychladnúť.
  3. Na panvici rozohrejte trochu olivového oleja a pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu. Orestujte ju asi 3 minúty, kým nie je mäkká a zlatistá. Potom pridajte na drobné kocky nakrájanú cuketu a duste ju 5 minút. Nakoniec pridajte nakrájanú papriku a cesnak a duste ďalšie 3 minúty. Zmes nechajte vychladnúť.
  4. V mise zmiešajte kuskus, kuracie mäso a zeleninu. Šalát dochuťte soľou a korením. Šalát podávajte v miskách a posypaný nasekaným koriandrom na ozdobu.
jednoduchý obed - Kuskusový šalát s kuracím mäsom a zeleninou

Cestoviny s paradajkovou omáčkou a bazalkou

Suroviny:

  • 500 g cestovín (vhodné sú napríklad penne cestoviny)
  • 2-3 stredne veľké paradajky, nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 3 jemne nasekané strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka paradajkového pretlaku
  • 1/4 hrnčeka olivového oleja
  • 1/4 hrnčeka nasekanej čerstvej bazalky
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • soľ a korenie

Postup prípravy:

Uvarte cestoviny podľa návodu na obale a dajte ich stranou.

  1. V hlbokej panvici zahrejte olivový olej na stredne silnom plameni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte ich asi minútu, kým nezačnú voňať.
  3. Pridajte nakrájané paradajky a paradajkový pretlak a premiešajte.
  4. Pridajte sušený oregano, a soľ a korenie podľa chuti.
  5. Nechajte zmes variť na strednom ohni približne 10 minút, kým paradajky nezmäknú.
  6. Pridajte nasekanú bazalku a premiešajte.
  7. Zmiešajte omáčku s uvarenými cestovinami, a dobre ich premiešajte.
  8. Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a ozdobte nasekanou bazalkou.
jednoduchý obed - Cestoviny s paradajkovou omáčkou a bazalkou

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *