Harry Potter kvíz

Harry Potter KVÍZ: Vyznáte sa dobre vo svete čiar a kúziel?

Svet Harryho Pottera, vytvorený jednou z najúspešnejších spisovateliek v histórii, J.K. Rowlingovou, je plný kúziel, dobrodružstiev a pútavých postáv. Pripravte sa na skúšku svojich znalostí, pretože dnes vás vyskúšame v našom „Harry Potter kvíze“. Táto kúzelná výzva vás prevedie kúzelným svetom a kúzelnými chodbami Rokfortu. Vyskúšajte svoje znalosti o škole čiar a kúziel, magických tvoroch, kúzelných postavách a všetkým, čo sa týka sveta Harryho Pottera. Tento Harry Potter kvíz zistí, či ste naozajstní fanúšikovia kúzelníckeho sveta!

Knihy Harry Potter

V roku 1990 bola Rowlingová v preplnenom vlaku z Manchestru do Londýna, keď jej nápad na Harryho náhle „spadol“ do hlavy, ako sama hovorí. Rowlingová dokončila knihu Harry Potter a Kameň mudrcov v roku 1995 a jej rukopis bol rozoslaný niekoľkým potenciálnym agentom. Vydanie knihy odmietlo 12 agentov, až sa pre jej vydanie nakoniec rozhodlo vydavateľstvo Bloomsbury. K vydaniu prvej knihy zo série došlo 26. júna 1997 v Spojenom kráľovstve a 1. septembra 1998 v Spojených štátoch.

Knižná séria bola preložená do viac ako 80 jazykov, čím sa Rowlingová radí medzi najprekladanejších autorov v histórii. V Spojených štátoch boli knihy prepísané do americkej angličtiny, aby boli zrozumiteľnejšie pre mladé americké publikum. Pôvodných sedem kníh bolo adaptovaných do podoby osemdielnej rovnomennej filmovej série od Warner Bros. Pictures.

Čítali ste knihy zo série Harryho Pottera?

Zobraziť výsledky

Loading ... Loading ...

Príbeh Harryho Pottera

Príbeh sleduje mladého čarodejníka menom Harry Potter, ktorý objaví, že je skutočným čarodejníkom, a je pozvaný do Rokfortskej školy čiar a kúziel. Harry sa dozvedá o svojom pôvode, ktorého súčasťou je tajomná smrť jeho rodičov a pokus temného čarodejníka menom Lord Voldemort zničiť ho už ako nemluvňátko. Harry sa na škole spriatelí s Hermionou Grangerovou a Ronom Weasleyom a spoločne prežívajú dobrodružstvá, ktoré sú zasadené do pozadia vzostupu Voldemorta a boja medzi dobrom a zlom.

Séria zahŕňa sedem kníh, pričom každá kniha reprezentuje jeden školský rok Harryho na Rokfortskej škole čiar a kúziel. Séria sa stala jednou z najúspešnejších a najpredávanejších v histórii a získala širokú čitateľskú a filmovú fanúšikovskú základňu. Filmy na motívy kníh boli tiež nesmierne populárne a doplnili celkový úspech tejto epickej fantasy ságy.

Harry Potter kvíz

Harry Potter a postavy

Séria zahŕňa širokú škálu nezabudnuteľných postáv. Hlavnou postavou je sirota Harry Potter, ktorý sa stáva kľúčovým hráčom v boji proti temnému čarodejníkovi Lordovi Voldemortovi. Jeho najlepšími priateľmi sú múdra a usilovná Hermiona Grangerová a verný a statočný Ron Weasley. Medzi ďalšie kľúčové postavy patrí riaditeľ Rokfortskej školy čiar a kúziel Albus Dumbledore, temný čarodejník Severus Snape, Sirius Black, priateľ Harryho rodičov, Remus Lupin, bývalý profesor a upírim prekliatím postihnutý kúzelník, a mnoho ďalších fascinujúcich postáv, každá s vlastným príbehom a významom. Poznáte však aj tie menej známe postavy, akými sú napríklad škriatka Winky alebo napríklad bradavický duch Protiva? Náš Harry Potter kvíz otestuje vaše znalosti!

Diely Harryho Pottera

  • Harry Potter a Kameň mudrcov – Harry Potter a Philosopher’s Stone (1997)
  • Harry Potter a Tajomná komnata – Harry Potter a Chamber of Secrets (1998)
  • Harry Potter a Väzeň z Azkabanu – Harry Potter a Prisoner of Azkaban (1999)
  • Harry Potter a Ohnivá čaša – Harry Potter a Goblet of Fire (2000)
  • Harry Potter a Fénixov rád – Harry Potter a Order of the Phoenix (2003)
  • Harry Potter a Polovičný princ – Harry Potter and the Half-Blood Prince (2005)
  • Harry Potter a Dary smrti – Harry Potter a Deathly Hallows (2007)
Harry Potter kvíz

Filmy a ich zárobkovosť

  • Harry Potter a Kameň mudrcov – 974,8 mil.$
  • Harry Potter a Tajomná komnata – 879,0 mil.$
  • Harry Potter a Väzeň z Azkabanu – 796,7 mil.$
  • Harry Potter a Ohnivá čaša – 896,9 mil.$
  • Harry Potter a Fénixov rád – 939,9 mil.$
  • Harry Potter a Polovičný princ- 934,4 mil.$
  • Harry Potter a Dary smrti – časť 1 – 960,3 mil.$
  • Harry Potter a Dary smrti – časť 2 – 1341,5 mil.$

Harry Potter kvíz

Otestujte svoje znalosti a preniknite do tajomstva mágie, ktoré spájajú osudy Harryho Pottera a jeho neohrozených priateľov. Ste pripravení na výzvu? Harry Potter kvíz otestuje, aký všímavý ste fanúšik kúzelníckeho sveta!

Harry Potter KVÍZ: Vyznáte sa dobre vo svete čiar a kúziel?

harry potter 2

Vyskúšajte aj ďalší KVÍZ: Poznáte vlajky štátov sveta? Tieto by ste mali poznať!

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *