svadobný dar

10 nápadov na SVADOBNÝ DAR: Originálne aj na poslednú chvíľu

Prichádza svadobná sezóna as ňou tiež jedna večná dilema – aký dar vybrať pre novomanželov? Ak hľadáte inšpiráciu a túžite po niečom skutočne originálnom, tak presne pre vás máme pripravených 10 nápadov na svadobný dar, ktorý rozhodne poteší všetkých novomanželov. Sú navyše vhodné aj pre tých, ktorí radi nechávajú výber daru na poslednú chvíľu. Aké sú najnovšie trendy v oblasti svadobných darčekov?

Kto dáva svadobný dar?

Svadobný dar je tradične dávaný hostí, ktorí prídu na svadbu. Najčastejšie novomanželov obdarúvajú ich priatelia a rodina ženícha a nevesty, ale darcom sa môžu stať pokojne aj ďalší blízki ľudia. Svadobný dar je prejav gratulácie novomanželom a zvyčajne sa dáva aj ako prejav lásky, podpory a milých prianí pre ich nový spoločný život.

Čo je vhodné ako svadobný dar?

Svadobné dary môžu byť naozaj rôzneho druhu a hodnoty. Medzi bežné dary patria napríklad peniaze, domáce spotrebiče, riad, posteľná bielizeň, dekorácie do domácnosti, umelecké diela, cestovné poukazy či šperky alebo zážitky.

S výberom pomôže aj to, keď si novomanželia sami napíšu zoznam prianí a potrieb, ktoré majú. To dokáže hosťom veľmi uľahčiť výber darov. A zároveň hostia majú potom skutočne istotu, že novomanželia získajú niečo, čo si naozaj priali. Hlavné ale je, aby bol dar darovaný skutočne z lásky as rešpektom voči novomanželom. Pre novomanželov si pripravte aj blahoželanie k svadbe.

Ako urobiť svadobný dar?

Jednou z možností je dar pre novomanželov vyrobiť – takýto darček totiž pochopiteľne bude vždy najoriginálnejší. Aký darček bude ideálny dať ako originálny stavebný dar?

Fotografická kniha

Vytvorte krásnu pamätnú knihu plnú fotografií a príbehov, ktoré máte spoločne s párom. Pridajte do nej spomienky, priania a odkazy od rodiny a priateľov. Môžete si zaobstarať prázdnu knihu a ručne ju ozdobiť, alebo využiť online služby pre tvorbu fotokníh. Vo fantázii sa medze naozaj nekladú.

svadobný dar

Ručne maľovaný obraz

Pakliže disponujete maliarskym talentom, tak môžete skúsiť namaľovať portrét novomanželov alebo nejaký romantický obrázok, ktorý im bude pripomínať ich svadbu. Používajte farby a materiály, ktoré zodpovedajú ich štýlu – niekomu viac vyhovujú bláznivejšie obrázky, niekto si viac potrpí na klasike.

Vlastnoručne vyrobená dekorácia

Vyrobte originálnu dekoráciu do domácnosti, ktorú novomanželia môžu umiestniť doma na viditeľné miesto a ktorá sa stane pripomienkou tejto ich slávnostnej udalosti. Vyrobiť môžete napríklad ozdobné svietniky, šperk alebo keramiku.

Kreatívna fotokoláž

Vytvorte unikátnu koláž z fotografií novomanželov. Tento dar bude nielen estetickým, ale aj emocionálnym zážitkom pre novomanželov.

Domáce delikatesy

Ak máte čas, tak sa pustite do výroby lahodných domácich pochúťok. Vítanou pochutinou sú napríklad domáce sušienky alebo ovocné džemy. Ide ale skôr o drobnosť, aj keď dobre mienenú, takže určite pribaľte aj ďalší dar.

Svadobný dar na poslednú chvíľu – čo kúpiť za päť minút dvanásť?

  • Zakúpte darčekový certifikát do obľúbeného obchodu s domácimi potrebami, reštaurácie, wellness centra alebo zážitkový voucher na let balónom alebo na koncert. Voucher zoženiete online behom pár minút, navyše novomanželia si môžu sami vybrať, kedy sa im hodí tento zážitok absolvovať.
  • Zvážte predplatné časopisu alebo magazínu, ktorý by mohol novomanželov zaujať. Pochopiteľne vyberajte predplatné z oblasti, ku ktorej majú nejaký vzťah a ktorá im je blízka.
  • Kúpte čerstvé kvety a vytvorte krásne kvetinové aranžmány. Použite do neho obľúbené kvety nastávajúcich manželov. 
  • Zákupte exkluzívnu čokoládu, lahodné víno alebo netradičné špeciality, pekne ich zabaľte a pridajte osobné prianie. 
  • A na záver klasický svadobný dar peniaze. Tými naozaj nikdy nič nepokazíte a navyše si ušetríte čas vyberaním darčeka. Na druhú stranu sa jedná o najmenej osobný dar, takže by ste určite nemali zostať iba u nich, ale mali by ste k nim pridať aj ďalší darček – inšpirovaný napríklad práve vyššie uvedenými možnosťami. Veľa nápadov nájdete napríklad na pintereste.
svadobný dar peniaze

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *